Hills Golf & Sport Club

Symbolikken i navnet kunne ikke være bedre med banearkitekterne Arthur Hills og Steve Forest til at stå for designet af banen, der åbnede i 2005

Hills Golf & Sport Club er Thomas Bjørns nye hjemmeklub i det svenske, hvor han er blevet klubkammerat med den karismatiske Europatour-spiller Johan Edfors, der også er en af investorerne i Hills-klubben. Af andre Hills-ambassadører kan nævnes Joel Sjöholm og Carina Koch.

Foruden golf er der mulighed for at dyrke padeltennis, der er ret udbredt i Sverige, og fitness. Banen ligger små 20 kilometer syd for Göteborgs centrum i forstaden Mölndal, men godt skjult for omverdenen midt i Sandsjöbacka-naturreservatet.

Få tilbud på din golftur til Hills Golf & Sport Club

Symbolikken i navnet kunne ikke være bedre med banearkitekterne Arthur Hills og Steve Forest til at stå for designet af banen, der åbnede i 2005. Det amerikanske firma har opført over 400 baner verden over og er kendt for et meget åbent design med et godt overblik over banen generelt.

Bakker og skov er netop kendetegnet for den eksklusive bane, der trods sine kun 18 huller kan sammenlignes lidt med to nye danske baner som Lübker Golf og The Scandinavian i Farum.

Ved ankomsten til Hills en tidlig morgen er en vognpark af op imod et halvt hundrede golfbiler det første syn, der møder en foran det flotte klubhus, der højtbeliggende falder smukt ind i naturen og alligevel byder på udsigt hele vejen rundt til otte af de 18 huller.

De mange golfbiler skyldes naturligvis, at langt hovedparten vælger at køre rundt på den fysisk krævende og meget kuperede bane, hvilket også åbner mulighed for, at alle aldersgrupper kan få fornøjelse af at spille den takket være de seks forskellige teesteder.

Det gælder virkelig om ikke at være for selvovervurderende i valget af teested på en bane, der kan spilles fra 4.000 meter til 6.500. Det sidste er mesterskabslængde, og for en mellemhandicapper er det tilrådeligt at spille fra teested 54 eller maksimalt 60.

Hills-banen er netop genåbnet i denne sæson efter en større omlægning af hullerne fra 9 til 13, og det er absolut en renovering til det bedre, fordi det har givet plads til ønsket om en bane med åbent design – også for de huller, der snor sig igennem skovområderne.

Hvert hul på Hills er en lille perle, men på for-ni stikker 3, 8 og 9 ud fra de andre som ekstra svære huller, der kræver god course management.

På par 5-hullet 3 ligger vanskelighederne i transportslaget og i indspillet med søen i venstre. Hul 8 er også et par 5-hul, hvor der skal et godt drive til for at tage den direkte vej ind over søen i andetslaget.

Par 4-hullet 9 fra skoven ned i dalen og op mod klubhuset kræver det perfekte drive over søen og midt i fairway for at komme i stilling til approachslaget mod green. Det er kun en dæmning, der adskiller de to vandhazarder i indspillet.

På bag-ni ligner det korte par 4-hul 12, et rigtigt risk and reward-hul, hvor de længst slående ofte vil forsøge at drive green, der kun ligger 266 meter væk fra backtee. Men en rislende bæk går parallel med fairway hele vejen op, indtil den drejer venstre om lige før green.

Både 17 og 18 er fantastisk flotte golfhuller, hvor man fra teestedet har det store overblik og ”blot” skal slå de perfekte slag for at afslutte en god runde og belønne sig selv med en god frokost i klubhuset.

Det er næsten overflødigt at nævne, at banen teknisk set er i topklasse hele vejen rundt, når man blot vænner sig til det tunge, men meget fintkornede hvide sand i bunkers.

Det største aktiv ved Hills-banen er overblikket, hvor man stort set på samtlige huller slår ud fra et højt beliggende teested og kan overskue hele hullet inklusiv forhindringer, indtil man skal spille op ad til næsten alle greens.

Hills Golf & Country Club data om banen

Par 73
huller 18
Arkitekt: Arthur Hills, & partner Steve Forrest

Greenfee

650 - 1200 SEK afhængigt af sæson og tid på dagen

Golfpakke

1 x overnatning
1 x morgenmad
1 x greenfee

Fra 1125 SEK

Få tilbud på din golftur til Hills Golf & Sport Club

Kildeangivelse: Golfavisen, Frits Christensen