HIO – Så stor er din chance for at det lykkedes

Har du nogensinde undret dig over hvor stor din chance er for en hole in one? Så læs med her

Javier Colomo blev den første spiller på Europatouren som gjorde hole in one på et par 4.

Det var under 2. runde på AfrAsia Bank Mauritius Open 2015  - hvor spanieren gjorde sit HIO på par 4-hullet, som er omkring 300 meter.

Bagefter sagde han således til Europatouren:
Jeg havde brug for en birdie for at klare kvalifikationen. Mit næste mål er at lave hole-in-one på et par 5-hul.

Er det overhovedet muligt? Ja!
Svensk Golf har tidligere udgivet en artikel, om netop hole-in-one.

Hvert år bliver der, lavet ca. 150.000 hole-in-one. Men hvor stor er chancen for, at det lige netop er dig, der kommer til at lykkes under en sæson?

Oddsene udgør:
-    en middel golfspiller får hole-in-one på 12.500 forsøg.
-    En lavhandicap spiller får hole-in-one på 5.000 forsøg.
-    En professionel spiller får hole-in-one på 2.500 forsøg.

Verdens længste HIO
Verdens længste fuldtræffer fandt sted i Denver, Colorado, på Green Valley Ranchs niende hul, som er 472 meter langt. Det var Mike Crean, som lykkedes med denne utrolige bedrift.

Gammel er ældst
Gus Andreone i Sarasota, Florida var 103 år da han, i december 2014, slog bolden direkte i hullet på Palm Aire Country Club. Dermed skubbede han den 102-årige Elena McLean ned, som verdens ældste spiller, som har lavet hole-in-one.

Sveriges største HIO producent
Det er uden tvivl Walle Danewid. Den tidligere svenske forbundskaptajn lavede sidste år sit 21. HIO, da bolden trillede i hul på Höganäs GK.

2 HIO i træk
I 1971 spillede John Hudson Royal Norwich Golf Club. Hans først HIO skete på hul 11. Et perfekt slået 4-jern sendte bolden direkte i hul. På det efterfølgende 12 hul var det tid igen. Denne gang et kort par 4 hvor Hudsons bold slingrede sig hele vejen frem til hullets bund. Alt dette skete under turneringen artini International.

Flest i verden
Amerikaneren Mancil Davis er den som har flest officielle registrerede HIO. Ikke mindre end 51 gange har PGA profen sendt en bold, med envejsbillet, ned i hullets dyb. 20 gange har Jack Nicklaus lavet en fuldtræffer med et slag. Arnold Palmer følger sin ven og rival i hælene med 19 fuldtræffere, hvilket er præcis det samme som for Tiger Woods.

Verdens første HIO
Det blev officielt noteret af Young Tom Morris på Prestwicks 8. hul under den første konkurrence af The Open Championship i 1868.

Gør flere HIO - Få 3 tilbud her