Kalmar GK

En charmerende golfklub i Småland, med 2 baner i topkvalitet

Allerede inden du stiger ud af bilen vil Kalmar GKs charme have gjort et indtryk på dig og det er svært ikke at få lyst til at blive medlem af denne klub. Stemningen er afslappet og hyggelig, og man fornemmer instinktivt, at træbygningen, der ser ud til at være knopskudt, bærer på masser af historie.

Derudover er udsigten, fra restaurantens terrasse, ikke set bedre og føj så til, at en af flere puttinggreens ligger foran klubhuset med samme vidunderlige vue. Når man nu kører længere end til Smålands mange skønne golfbaner, er der ingen grund til på den svenske østkyst at vælge en middelmådig bane, hvis man kan få højkvalitet, og Kalmar Golfklubb hører til i den kategori.

Få 3 tilbud på din golftur

Skov- og parkbaner

Gamla Banan blev indviet i 1950, Nya Banan i 1992. I en periode var de to baner sammensat af huller fra både den gamle og nye bane, men dette blev lavet om eftersom en del medlemmer ikke var tilfredse med dette, inklusiv golfmanager Mårten Olander.

De to skov- og parkbaner ligger kompakt, men umiddelbart kan man kun se det på et oversigtskort, for når man er derude, er næsten alle huller adskilt fra hinanden ved hjælp af træer. Da der samtidig er 10 minutter mellem starterne, vil man ofte føle, at man er næsten alene på anlægget.

De to baner er i deres opbygning meget ens, men Gamla Banan er fra alle fire teesteder markant længere end Nya Banan. Dog åbner de begge med et par 3-hul. Mens det på den nye bane er ret ordinært, er Gamla Banans åbningshul rangeret som et af Sveriges 100 bedste par 3-huller. Hullet ligger helt nede ved Kläckebergaviken, hvis inderste spids man skal slå over. Spisende tilskuere på terrassen kan overskue hullet i sin fulde længde, fra teested til green.

Par 3-hul med nøgle 1

Det ene smukke og veldesignede hul afløses af det næste. Her skal hul 13 fremhæves, som ret usædvanligt for et par 3-hul har handicapnøgle 1. Man slår ud fra et hævet teested - 140 meter fra rød og 174 meter fra gul. Jo mere man slår direkte mod green, des længere skal man slå for at komme over en tværgående bæk, og des større risiko for at slå bolden i en sø til venstre for green.

Når man ser bort fra det spektakulære åbningshul på Gamla Banan, er der umiddelbart ikke noget argument for at vælge den ene bane frem for den anden. Hvis man køber en golfpakke på for eksempel et hotel, bestemmer man selv, hvilken af banerne man vil spille. Indeholder pakken to runder, anbefaler Mårten Olander, at man spiller begge baner for at få den totale oplevelse.

Hvis man blot kommer som almindelig greenfee-spiller, er Nya Banan i højsæsonen 80 svenske kroner billigere end den gamle.

Ønsker du at prøve kræfter med Nya eller Gamla Banan kan vi varmt anbefale en overnatning på Best Western Plus Kalmarssund Hotell.

Få 3 tilbud på din golftur