Långe Jan og Långe Erik

Golfbaner, fyrtårne og udfordringer i Öland

På begge af resortets 18-hullers baner (resortet har også en 9-hullers og en kortbane) er der, på stort set alle huller, sjældent set god plads.

Udfordringerne er konsekvent på og omkring de store og ondulerede greens – udmærket eksemplificeret ved 18. hul på Långe Jan, et kort par 5-hul, som man let kan overskue fra resortets restaurant, terrasse, lounge og suiterne i hovedbygningen.

Der er altså stort set altid tilskuere, som kan se spillerne slå op ad en motorvej af en fairway. Ofte skal de blot slå et kort jern for at nå den hævede green i regulation, og set fra spillerens position ligner det en fortrinlig afslutning på runden, men ofte må der skrives 6, 7 eller 8 på scorekortet, fordi den niveaudelte green volder kæmpe problemer.

Få tilbud på din golftur til Ekerum Resort Öland

Opkaldt efter fyrtårne

Långe Jan og Långe Erik hedder de to hede- og parkbaner, som er opkaldt efter Ölands nordlige og sydlige fyrtårn. Lange er banerne faktisk også fra bagerste teesteder: 6391 meter (Erik) og 6329 (Jan), men for klubspillere er de fra gule og røde teesteder ret overkommelige, og da de samtidig er flade, er de lette at komme rundt på.

På Långe Jan har man tilmed rykket de forreste teesteder endnu længere frem ud fra en filosofi om, at klubgolfere i modsætning til de professionelle ikke slår længere og længere. Ganske vist mister man tildelte slag, men det bliver sjovere at spille golf, siger resortets administrerende direktør, Magnus Lagerlöf.

Selv om de 36 veldesignede og velplejede huller ligger helt ned til Kalmarsund, er der pudsigt nok kun udsigt over vandet fra de højestliggende fairways nær klubhus og restauranten på grund af et bælte af træer helt nede ved kysten.

Långe Jan og Långe Erik minder meget om hinanden, og fra starten var det også meningen at de skulle være ”ligeværdige”. Ifølge direktøren mener de fleste heller ikke at den ene er bedre end den anden. Greenfee er i øvrigt også den samme på begge baner.

Få tilbud på din golftur til Ekerum Resort Öland