Rekordsommer på Øresundsbroen

Trafikrekord per døgn og per måned, samt rekord for antal nye fritidsaftaler på en måned. Sommeren 2015 blev rekordernes sommer.

Trafikrekord per døgn og per måned, samt rekord for antal nye fritidsaftaler på en måned. Sommeren 2015 blev rekordernes sommer.

Sommeren er højsæson på Øresundsbroen, hvor fritidsrejsende udgør en større andel af trafikken end på noget andet tidspunkt af året. 2015 blev ingen undtagelse, tværtimod. Rekord efter rekord er blev overgået denne sommer.

I hele juli måned kørte 803.900 biler over broen, hvilket også er en månedsrekord.

Og det bliver ved. Juli var også rekord for antal nye BroPas-aftaler for fritidskunder på en måned. Det betød 8.215 nye BroPas-kunder i juli. Totalt har Øresundsbroen nu 355.000 BroPas-kunder.

I løbet af juni og august passerede 650.000 broen med BroPas.

At danskere og svenskeres interesse for at tilbringe fritiden på den anden side af Øresund, bliver ved med at stige, ligesom den har gjort over en længere periode. Det er meget positivt, mener Fredrik Jenfjord, salg- og markedsdirektør hos Øresundsbro Konsortiet.

– Det er godt for erhvervslivet, men også for at mødes og lære om hinandens lande, danskere og svenskere i mellem. Adgangen til et rigt og varieret udbud af kultur, sport, begivenheder, friluftsliv og andre fritidsaktiviteter på begge sider, bidrager til at skabe en Øresundsregion, som er attraktiv for folk at bo i.

Hvad har de fritidsrejsende så lavet, når de er kørt over sundet? Et kig på de valgte rabatter giver et indblik i destinationerne. Øresundsbroens fritidskunder lokkes primært af de traditionelle udflugtsmål. Svenskere tager gerne til Tivoli, Bakken, BonBon-land og Den Blå Planet. Danskere har besøgt Emporia, Skånes Djurpark og Tosselilla.

Men svenskere og danskere finder også rejsemål udenfor de traditionelle mål. I København er Konditori Marie Antoinette blevet en ny favorit for svenskere. For de lidt mere eventyrlige danskere, er det Tykarpsgrottan i Skåne der trækker besøgende.

Kilde: www.fokusoresund.dk

Ønsker du også at besøge nabolandet Sverige? Få 3 tilbud på din næste golftur her!