Thomas Bjørns hjemmebane

Hills Golf & Sport Club nær Göteborg er noget af det bedste, vort naboland har at byde på inden for golf

Hos Hills Golf & Sports Club venter der en forrygende oplevelse på deres kuperede bane i, hvor man af og til kan se Thomas Bjørn og andre professionelle spillere. Han er ikke blot medlem i klubben, men æresmedlem, og i det luksuøse omklædningsrum har han sammen med nogle få andre spillere, blandt andre Niclas Fasth, sit eget skab med navn på.

Selv om anlægget ligger tæt på Göteborg, føles det, som om man er kommet langt ud på landet. Ved ankomst kan man se et stort antal buggies ved indgangen, men det er ikke så usædvanligt på højprofilerede baner. Bilerne står dog ikke bare til pynt, for banen er ret anstrengende at gå.

Få tilbud på din golftur til Hills Golf & Sports Club

Panoramaudsigt og god mad

Ude på banen vil du støde på flytbare afstandsmarkeringer - 100 og 150 meter til flaget, ikke til forkant eller midten af green. De sorte plader med hvide tal lægges ud hver morgen, når dagens flagplaceringer er bestemt. Fra restauranten har gæsterne gennem panoramavinduer udsigt til otte huller med 1, 9, 10 og 18 helt tæt på.

Restauranten er stilfuldt indrettet i lys skandinavisk stil og tiltrækker, af forståelige grunde, mange gæster, som ikke kommer for at spille golf. Selvom priserne ved første øjekast, er de nærmest latterligt lave i forhold til kvaliteten. Du kan vælge mellem fire varme retter, som serveres ved bordet, og dertil kommer en meget lækker salatbar med stort udvalg af friskt brød. I prisen indgår også drikkevarer, kaffe/te og noget sødt.

Når man sidder på restauranten og betragter banen er det åbenlyst, at den er sværere end gennemsnittet, men også, at layoutet er i verdensklasse. Bag det står Arthur, med det, i forhold til banens udseende, passende efternavn Hills og Steve Forrest.

Den åbnede i 2005 og blev straks udnævnt til en af verdens bedste nye golfbaner det år. Imidlertid fik medlemmer og gæstespillere allerede i 2014 en delvist ny bane at spille på, idet klubbens medejer, den professionelle golfspiller Johan Edfors, har re-designet seks af hullerne.

Fysisk og mentalt krævende

Hills Golf & Sports Club tilbyder golfspillerne seks teesteder angivet fra ”39” (3936 meter) til ”65” (6451 meter) at spille fra, og man kan roligt rykke mindst ét teested frem i forhold til det, man normalt spiller fra. Der er stadig rigeligt med udfordringer.

De kan virke nærmest overvældende, for på intet tidspunkt får man lov at slappe af. Der er hele tiden vand, i form af søer eller vandløb, at tænke på, og ellers bunkere, som, med det hvideste sand, gør opmærksom på deres eksistens. Hvert eneste hul - uden undtagelse - er en fryd for øjet, og at udpege et signaturhul er umuligt.

I øvrigt kan man på klubbens hjemmeside downloade en gratis app, som viser hvert enkelt hul i helikopterperspektiv, hvilket kan være en god hjælp ude på teestedet.

Helt overordnet for banen gælder, at den kan spilles med stor risiko og mulighed for belønning, men let er det under alle omstændigheder ikke og kan være både fysisk og mentalt udmattende.

Hills Golf & Sports Club har fra dag ét rangeret som en af Sveriges bedste golfbaner, og klubbens vision er, at den i 2017 skal være ”Sveriges bedste golfoplevelse”.

Få tilbud på din golftur til Hills Golf & Sports Club