GOLF I VÄRMLAND

GOLF I VÄRMLAND

GOLF I VÄRMLAND

GOLF I VÄRMLAND

VANDRETUR I VÄRMLAND

VANDRETUR I VÄRMLAND

MTB I VÄRMLNAD

MTB I VÄRMLNAD

KANOTUR I VÄRMLAND

KANOTUR I VÄRMLAND

FISKETUR I VÄRMLAND

FISKETUR I VÄRMLAND

TØMMERFLÅDE RAFTING I VÄRMLAND

TØMMERFLÅDE RAFTING I VÄRMLAND

GOLF I VÄRMLAND

Värmland er en stor naturattraktion med 10.000 søer spredt ud i det skovrige landskab. Og så er der masser af skov- og naturbaner. Värmlands natur er meget varieret og spænder fra eng og hede til skærgård og fjeldterræn. Sporty golfere, som rejser hertil, kommer ofte med et ønske om at opleve den fascinerende natur – og oftest via skov- og naturbanerne.


KORT OVER GOLFBANER OG HOTELLER I VÄRMLAND

Golfbane
Hotel
Resort

Golfpakke fra:
Banetype:
Skov
Antal huller:
18
Greenfee:
400600 SEK
Antal stjerner:

Regionen Värmland ligger omtrent midt i Sverige. Her begynder fjeldene at rejse sig, og helt mod vest grænser Värmland op til Norge. Värmland er en golfdestination du aldrig vil hjem fra.

I Värmland er du altid tæt på naturen. Der er masser af skove, søer og vandløb, og uanset hvad du ønsker at se og opleve er naturen altid med i kulisserne. Enkelt og sikkert kan du prøve masser af forskellige aktiviteter såsom kano, kajak, cykel, fiskeri, vandreture, ridning, elg og bæver safarier, tømmerflåde i Klarälven og dejlige bådture på søen Vänern. I skovene i Värmland findes masser af dyr og med lidt held kan du på egen hånd se elge, ulve, bjørne og losser, selv om disse er gode til at skjule sig.

Kulturen er stærk i Värmland og her kan man opleve det på mange forskellige måder. Her er kunst centre, gallerier, museer, levende gårde og fine kulturelle begivenheder, der kan gøre du ønsker at blive lidt længere.

I Värmland er et bredt og varieret udbud af overnatningsmuligheder, caféer og restauranter med service af høj kvalitet.

Om golfbanerne i Värmland

Billeruds GK er en skov- og parkbane, designet af Nils Sköld og Douglas Brasier. Den er kendt for naturskøn beliggenhed ved Ekholmssøen som er en vig af indsøen Vänern.

Saxå GK ligger mellem Filipstad og Hällefors, og er en typisk skovbane, der bringer spilleren forbi strømfald, langs søen Saxen og videre op på udsigtstoppe. Hennickehammars Herrgård, som er kendt vidt og bredt for dejlig mad og flot overnatning, ligger kun15 minutter fra banen. I folkemunde er Filipstad kendt som knækbrøds-byen, og udover smuk natur byder den på hyggelige småforretninger.

I Karlstad er du aldrig langt fra vand; byen ligger i et delta-område, der hvor Klarälven deler sig i flere grene, før den munder ud i de store sø Vänern. På 18-hulsbanen på Bryngfjorden GK i Karlstad er der udfordringer for både nybegyndere og de mere erfarne. Også her har den anerkendte banearkitekt Jeremy Turner svinget pennen i pagt med det oprindelige landskab. Anlægget har to golfbaner; udover Stora Banan tilbydes også en 9-huls korthulsbane, der hedder Östra Banan. Sidstnævnte er en Pay & Play-bane, som er perfekt at træne det korte spil på eller til familiemedlemmer, der endnu ikke er blevet medlem af en golfklub. I Karlstad ligger golfbaner, hoteller, udeliv og restauranter med kort afstand imellem. Men det byen er mest kendt for, er nok den historiske unionsopløsning mellem Norge og Sverige tilbage i 1905.

Hammarö Golfklubb har pragtfuld beliggenhed ved Vänern i Värmland, og 18-hulsbanen åbnedes her i 1991. Karakteristika er et let kuperet terræn, et herligt mix mellem park- og skovbane, samt en håndfuld spændende plateau-greens.

Karlstad GK er Värmlands største golfanlæg og smykker sig med to 18-hulsbaner i klassisk skov- og parkdesign i tillæg til korthulsbanen Solslingan. Klubben er kendt for sin mesterskabsbane og har haft værtsskabet for både internationale turneringer, som Wermland Open, EM for herrer og EM for damer. Hvis du overnatter i Karlstad, så husk at stikke hovedet indenfor på Blå Kök og Bar, som ligger ved torvet. Eller prøv Almars Krog lige nord for byen.

På Sommarro Golfklubb, som ligger ved Karlstads gamle flyveplads, 3 kilometer udenfor centrum, finder du 2 herlige golfbaner. Den ene er en praktisk Pay & Play-bane, som er åben for alle, mens 12-hulsbanen Links er forbeholdt spillere med officielt handicap. Dette er iøvrigt den golfbanen i Värmland, der altid åbner først om foråret!

18-hulsbanen Eda GK. Banen er en kombineret park- og skovbane, som ligger på en halvø ved søen Hugn. Fairways snirkler sig rundt og forbi Noresund Herregård, som er fra 1772. Banen er meget kuperet. Herregårdsmiljø møder du også på Degerfors GK. Den let kuperede parkbane med seaside-karakter ligger flot ved søen Möckeln og Letälven.

Selv om Karlstad er Värmlands største by, er det stadig let at finde frem til andre fine overnatningsalternativer i regionen - nærmere bestemt de mange herregårde.

18-hulsbanen ved Dömle Golf & Country Club er placeret i smukke omgivelser ved Dömle Herregård, cirka 30 kilometer nord for Karlstad. Oprindeligt var herregården morgengaven til en ung brud. Med egen kirke, en smuk park og et køkken som satser på friske lokale specialiteter, har gården et fantastisk rennommè blandt golfere, som er ude efter en unik hoteloplevelse.

Læs mere om aktiviteter og seværdigheder på www.visitvarmland.se


GOLFVIDEO VÄRMLAND

Følg med på Facebook