Barsebäck - En oplevelse du ikke glemmer

Vi ankom en 4-bold til Barsebäck Resort lørdag 25/5 og forventningerne til banen var høje. Man kan allerede mærke spændingen i kroppen ved indkørslen til anlægget hvor banen ligger smukt blandt de høje træer.

Vi havde en god times tid inden tee-off og fik slået et par spande og trænet indspil og puttning. Øve-puttinggreen stod rigtig flot og var "lynhurtig". Alle faciliterne rundt om banen var i top og det skal de selvfølgelig også være på et af Sveriges bedste golfanlæg.

Allerede på hul 1 som er et lille dogleg højre får du en fornemmelse af hvad der venter dig. Hullet er ikke specielt langt (340 m) men du skal helst ligge i venstre side af fairway 200 meter ude for at få indgang til green. Green er ikke omkranset af tæt rough og her i maj er det ret saftigt og svært at komme ud af. Et flot hul hvor man skal tænke sig om fra teeboksen som er kendetegnende for hele banen.

Hul 2 er et smalt par 4 hul med træer langs venstre og en bunker i højre i afstand med drivet. Greenen er beskyttet af bunkers på begge sider. Meget kuperet green hvor man helst skal ligge på den rigtige side af hullet. 

Hul 3 er et fremragende og langt par 4 hul hvor der er en sø i spil i højre, bunkers i midten af fairways og træer i venstre. Svært og meget udfordrende men også lavt handicap hvor man kan få brug for sine ekstra slag. 

Hul 8 er et af de flotteste huller på banen. Du står oppe og har fri udsigt over Øresund til Danmark. Hullet er 130 meter med en sø op til green. Det er ikke så langt men greenen har en hældning som gør puttet tricky hvis du er over hullet. Smukt og unikt!

Så kommer man til linkshullerne 9, 10 og 11 som er meget udfordrende hvis der er en smule vind. Hul 9 er et par 5 og er forholdsvist smalt med hazard hele vejen i venstre ud til Öresund. Fantastisk! Bunkers er på hul 11 lavet som pot bunkers hvor man bliver nødt til at slå sidelængs for at komme ud!

På hul 12 er man igen tilbage i skoven og her venter et tricky par 5 hul. Ikke så langt men man skal være lige fra tee for at kunne komme frem i andetslaget og have et frit syn til green, som ligger gemt i et 90 grader dogleg venstre.

Hul 16 er også et flot langt par 5 hul med skov i begge sider af hullet. 

Hul 17 par 4 er blevet nævnt som et af verdens bedste huller og ikke mindst Tiger Woods har omtalt dette som et af de flotteste huller. Du står på tee og kan se det smalle hul og har de karakteristiske svajende træer i baggrunden og Öresund. Breathtaking!!

Hul 18 er et 90 grader dogleg højre hvor man skal 200 meter frem for at kunne se flaget. Et flot afslutningshul hvor man ender ved det nye klubhus som har restaurant med direkte udsigt over vandet både indendørs og på terrassen.

Barsebäck Masters Course er en fantastisk oplevelse som kombinerer links, skov og parkbane på 18 huller - det er ikke mange baner som kan det. Kvaliteten på alle huller er i top og så har du en af Sveriges bedste lokationer.

Alle vores ønsker til en god golfdag blev indfriet og man kan mærke at Barsebäck emmer af golfhistorie når man er på anlægget. Helt klart en af de baner som bør stå højt på listen hvis du besøger Sverige!

Skrevet af Christian Mathiassen
GolfSverige.dk 

www.barsebackresort.se