Den varme kyst

La Torre Golf på den spanske Costa Calida-kyst kræver konstant tankevirksomhed på grund af et utal af bunkers og tre søer

Costa Calida - den varme kyst – i den spanske Murcia-region med 250 kilometer kystlinje ud til Middelhavet byder på både et sundt, varmt mikroklima og mange gode golfbaner.

Til sidstnævnte hører La Torre Golf, der ligesom både El Valle Golf og Mar Menor Golf ligger i Torre-Pacheco kommune mellem Murcia og Cartagena - nærmere betegnet ved foden af bjerget Sierra de la Cardena. Der er faktisk kun nogle få kilometer mellem La Torre, El Valle og Mar Menor, som alle er tegnet af Jack Nicklaus Design.

Selvom La Torre Golf, med par 68 og en maksimal længde på 5.403 meter, er den korteste af de i alt seks Nicklaus-baner i Murcia-regionen, savner man ikke udfordringer, fordi tre store søer bringes i spil på tilsammen syv huller, ligesom man møder masser af store bunkers hele vejen rundt på banen.

Ekstra svær bliver runden af, at stort set samtlige bunkers er omgivet af tyk, saftig rough, hvorfra det kræver både fysik og teknik at slå bolden videre. Derfor har La Torre-bane, trods sine beskedne længder, huset flere store turneringer med det professionelle spanske seniormesterskab i 2011 som højdepunktet. Derudover har banen lagt græs til flere spanske juniormesterskaber.

La Torre Golf drives i dag af selskabet GNK, som også håndterer El Valle Golf, Hacienda Requelme og Alhama Signature Golf og derfor arrangerer en årlig GNK Golf Tour på disse fire baner.

Læs mere om La Torre Golf


Fem hektar bunkers

Legendariske Jack Nicklaus har altid sagt, at golf er et sjovt spil, fordi man skal tænke hele tiden, når man spiller, og det er i højeste grad nødvendigt på La Torre, hvor især de syv huller med vand i spil giver anledning til grundig tankevirksomhed.

Det samme gør det utal af kæmpemæssige bunkers, der tilsammen spænder over et areal på fem hektar - 50.000 kvadratmeter! Mange langstrakte bunkers udgør f.eks. flere steder adskillelsen mellem to huller.

 

Udover de mange og store bunkers er det hullerne omkring de tre søer, der både udfordrer teknisk og taktisk. Den første sø møder man på hullerne 4 og 8, begge par 4, der spilles parallelt med hinanden - i hver sin retning, så søvandet truer til højre for fairway i begge retninger, henholdsvis i andet slaget og i første slaget. På 9. hul par 3, er der sø mellem tee til green, en udfordring, der giver hullet handicapnøgle 6.

Den tredje - vifteformede - sø gør hele fire huller svære med 11. hul par 3, som det værste/bedste. Det skyldes, at greenen ligger på en halvø, der rager ud i søen, hvor ethvert slicet teeslag havner. På 12. hul par 5, venter et langt drive over søen, mens fairway på både 16. hul par 4, og 17. hul par 3, løber langs med søkanten.


En større landsby

Banen ligger i det eksklusive La Torre Golf Resort med sikkerhedsvagtservice døgnet rundt, med både det 5-stjernede Hilton-hotel Double Tree med 133 værelser, det ligeledes 5-stjernede Hotel La Torre & Spa og med over 2600 private lejligheder, rækkehuse og villaer.

Disse mange indkvarteringsmuligheder gør nærmest resortet til en større landsby, der blandt andet rummer et hyggeligt bycenter ved en større sø samt diverse forretninger samt en række barer og restauranter.

Ikke mindst sportspubben The Clover Irish Tavern er et besøg værd for mennesker med hang til tv-transmissioner fra store sportsbegivenheder. Ønsker man en mere fredelig eller romantisk atmosfære, skal man konsultere La Vinoteca - en elegant vin- og tapasrestaurant.

Et stort supermarked, en sundhedsklinik, et fitnesscenter, et hospital og en tosproget skole findes også i »landsbyen« La Torre, der er skabt for golfspillere. Selvom golfbanen La Torre med mellemrum har været nødlidende med hensyn til pasning og standard, har skandinaviske golfturister aldrig mistet interessen for den i det danske vinterhalvår. Det skyldes måske, at La Torre stadig arbejder sammen med de fleste af Jack Nicklaus-banerne i det oprindelige Polaris World- projekt, så det også er muligt at spille disse baner til favørpriser, hvis man indlogerer sig i kortere eller perioder længere i La Torre-resortet.


Artiklen er skrevet af journalist Jens Christensen, der har skrevet om golf i Danmark og world wide siden 1966, hvor han selv begyndte at spille golf i Silkeborg - byen, hvor Danmarks største golfspiller gennem tiderne voksede op. Jens Christensen skrev i 1998 bogen »The Great Dane« om netop Thomas Bjørn. I 25 år arbejdede Jens Christensen for Dansk Golf Unions blad, Dansk Golf. I dag arbejder han for både GOLFavisen, en månedlig tabloidavis, og for GOLFmagasinet, et månedligt magasin.