Ekerum er Verdens mest miljøvenlige golfanlæg

Ekerum Resort Öland har igen modtaget en fin pris.

Worlds Golf Awards er organisationen som arbejder for at promovere den globale turisme. Antallet af golfturister løber hvert år op i 60 millioner, som besøger cirka 32.000 baner og resortanlæg. Under en galla uddeler World Golf Awards en række forskellige priser, for at belønne klubber og anlæg.

I begyndelsen af november fik Ekerum Resort Öland prisen som Verdens mest miljøvenlige golfanlæg – for andet år i træk.

– Jeg bliver lidt mundlam, men denne pris giver mod og energi til at fortsætte det daglige arbejde, siger Ekerums vd Magnus Lagerlöf.

Hvorfor faldt valget lige præcis på Ekerum?
– Årsagen ligger i den ombygning som vi lavede for nogle år siden, som nu begynder at give resultat. Vi fjernede alt rough og muld og fandt det ölandske sand frem. I sandet såede vi, med hjælp fra Länsstyrelsens, planter der stammer fra Öland. Da vi fik en rapport fra Länsstyrelsen viste det sig at biarter, som ikke har fandtes på Öland siden 1930-tallet, nu er tilbage. Det er fantastisk. Länstyrelsen i Kalmar län er meget udviklingsorienteret,der ser, at det er muligt at kombinere naturbeskyttelse med udendørs aktiviteter, hvor golf er en del af det.

Rekonstruktionen af Ekerum, som omfattede et 30 hektar stort område, begyndte 1. november 2014 og var klar allerede i april 2015. I efteråret 2018 fik anlægget besøg langvejs fra.

– Det var repræsentanter fra en golfklub i Hong Kong, som fløj til Europa for at se, hvordan vi arbejder med at pleje miljøet, siger Magnus Lagerlöf.

Kilde: SvenskGolf.se