Nordens links i 100 år Falsterbo Golfclub

Falsterbo Golfklub syd for Malmø bryster sig med rette af at være en af Nordens få ægte linksbaner. Banen ligger på Nabben ud for Skanør, og i år fejrer klubben sit 100-års-jubilæum med fest og turneringer i august.

Af: Jørgen Højbjerg Foto: Falsterbo GK

Falsterbo golfklub syd for Malmø bryster sig med rette af at være en af Nordens få ægte linksbaner. Banen ligger på Nabben ud for Skanør, og i år fejrer klubben sit 100-års-jubilæum med fest og turneringer i august. I 1904 blev der bygget jernbane til badebyen Falsterbo, som var et populært udflugts- og feriemål for Malmø-boerne.

Det var den skotske golfpro Robert Turnbull, som omkring forrige århundredeskifte tog fra Københavns Golfklub, hvor han residerede, til Falsterbo og var med til at designe de første ni huller, der stod færdige omkring 1911. Han havde ingen erfaringer som arkitet, men kendte intimt de skotske linksbaner, og han var ikke sen til at vælge en placering af banen rundt om fyrtårnet på Nabben. Siden er banen udbygget, og senest er den meget smukt renoveret med nye, bedre og større greens i årene fra 1995 til 2001. I dag er kun 7. hul på banen fra den oprindelige bane, og klubhus og faciliteter er udbygget i årenes løb.

Senere i 30’erne kom der yderligere to baner i nærheden, nemlig Flommen og Ljunghusen. Disse tre baner tæt på Malmøs traditionelle badestrande var tidligt med til at give Malmø et ry som golfens mekka i Sverige – en udvikling, som stadig er i gang med et stort antal baner af international standard mindre end 30 minuntter fra Malmøs centrum.

I sommerperioden juli-august er greenfee 600 SEK, men den er 500 i september. Der er handicapbegrænsning på 27 for mænd og 30 for kvinder.

Læs mere om Falsterbo golfklub her