PGA åbner ny bane udenfor Malmö

PGA of Sweden er klar til at indvie endnu en fantastisk Kyle Philips bane på det storslåede anlæg i Bara lige udenfor Malmø.

Banechef  Barry Crawford har meget travlt. Han  har 36 fulde golfhuller plus ni huller på en par 3-bane, og med den hæslige vinter som næsten ingen ende ville tage, har han ikke ville tage ansvaret for at åbne mere end 12 af de nye huller på Lakes Course, der skal supplere de 18 huller på Links Course, som åbnede sidste forår. Men Barry mener dog, at de sidste 6 huller kan tages hurtigt i brug, hvis ellers vejret arter sig med re rette mængder af regn og sol.

Selvom Barry er en ung man omkring de 30 har han allerede gode erfaringer med i kufferten, hans seneste ansættelse var på Augusta National I Georgia, hvor US Masters som bekendt bliver spiller, og hvor greenkeeping er en videnskab for sig selv. Helt de niveau kommer PGA National of Sweden nok ikke op på – af økonomiske grunde, men ambitionerne fejler ikke noget på den anden side sundet. 

Det er ikke hvem som helst, der har tegnet banerne. Det er den anerkendte amerikanske arkitekt Kyle Philips, som nok er mest berømmet for Kingsbarns udenfor St Andrews i Skotland, og der skal en del til at få anerkendelse i golfens eget Mekka. Kyle Philips har udfordret sig selv i Malmø, fordi han har bygget en såkaldt indlands linksbane og en parkbane.

Lakes Course, som altså er klar til åbne for publikum omkring 21. juni 2010, har en feature som falder direkte i øjnene – nemlig 74 karakteristiske bunkers, som er skabt med fingre, som det kendes fra store internationale baner. De er flotte og tricky at spille ud af, og så er de greenkeepernes mareridt, fordi fingrene ikke kan klippes med maskiner, men skal ’håndklippes’.

Banerne og anlægget er bygge til at skulle facilitere store mesterskaber, og PGA af Sweden har da også planer om at melde sig ind i kampen om at få store turneringer til Sverige – f.eks. er der kampen om Ryder Cup i 2018, men Sverige er ikke blandt landene, som har tilbudt værtskab, men er efter al sandsynlighed med i den næste omgang på europæisk grund i 2022.

Facts om Lakes Course
74 bunkers på i alt 14.100 kvm.
Syv forskellige tees og en banelængde på 4.800 til 6.830 meter
Græs på greens er et mix af krybende hvenegræs
På teesteder er græsset et svingelmix af fire forskellige typer og almindeligt rajgræs
Også fairways og rough er en blanding af svingelgræs og rajgræs.
Græstyper får banen til at stå med en dybgrøn parkkarakter

Kyle Philips om anlægget
- Området er en unik kombination af  en rolig landsby og var 10 minutter til Malmø centrum, og der er meget nem adgang til banerne fra hele Sydsverige og Danmark. Den internationale forbindelse er sikret med Københavns Lufthavn bare en halv times kørsel fra banen.

- Den største udfordring i Bara var at genskabe landskabet til tiden før landbruget for alvor ændrede stedet – til et landskab, som egner sig til golf.

Om Lakes Course

Smukkeste hul?
Hul 17 – jeg kan godt lide opbygningen af green i forhold til den naturlige bakke, som den ligger på – der er en linje af træer bagved og vand på venstresiden.

Bedste drive?
Hul 10, Et diagonal drive med tilstrækkelig længde og præcision er nødvendig for at komme udenom de små fordybninger og bunkers i venstre side – og for at holde sig fri af bækken i højre – uanset, hvor langt dit drive er.

Bedste green?
Hul 7, Et langt par 3 hul, som går ned ad bakke – til en green der burde ligge i Biarritz – her kan være helt op til tre køllers forskel for at nå green.

Bedste approachslag?
Hul 15. Dette korte par 5 hul med en tætklippet græs-lavning gør adgangen til green meget spændende.

Læs mere om PGA of Sweden, Lakes Course