Trickgolf i verdensklasse

Vi har været så heldige at møde en af verdens bedste trickgolfere, Karsten Mass til en snak om golf og om hvordan han kom i gang med hans show.

Af: Jess Krelskov

Hvordan startede det hele i sin tid?:
Det var en lidt sjov historie hvor jeg i sin tid var cheftræner i 2 klubber hjemme i Danmark, og så havde jeg hele 2 færdselsuheld hvor jeg fik en nakkeskade og var sygemeldt i 6 måneder. Da jeg skulle til at overveje at gå i gang igen, fik jeg et opkald fra en klub som søgte en træner. Her fik jeg mulighed for at træne de nye mens banen var ved at blive bygget. Med en 1 måneds varsel til åbningen af klubben blev jeg spurgt om jeg ikke også ville lave et trickshow. Og da jeg altid selv har bygget mine køller, så hoppede jeg også ud i den udfordring.
Derefter tog det form og folk begyndte at ringe, og lige pludseligt skulle jeg med til verdensmesterskaberne i trickgolf. Den gang med 1 uges varsel! Her blev jeg nr. 11 i verden.

Hvad er din egen baggrund i golfen?:
Jeg blev pro i 1986 og har forsøgt mig på diverse minitours samt deltaget i få challangetour turneringer.

Hvor tager du hen med dine golfshows og hvor har du været henne med dine golfshows?:
Jeg har primært været i Europa, Spanien Tyrkiet, Slovenien, Østrig, Litauen, Belgien, England, Finland Sverige og Tyskland hvor jeg har en hel del shows.

Hvad har været din bedste oplevelse med dine shows?:
Hvert show er en oplevelse i sig selv, men at stå på træningsbanen i Sevilla på Europatouren og snakke med alle gutterne og stå og slå bolde med Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen er noget unikt. Specielt når gutterne skal prøve min driver på 4 meter og at de giver op at svinge med den bare det de får den i hånden. Det viser jo hvor svært showet er.  At være med til verdensmesterskaberne var også en kæmpe oplevelse.

Når du kommer ud i golfklubberne hvad vil du så gerne have klubberne får ud af dit show?:
Det er utrolig vigtigt for mig at de har haft en sjov dag og alle er glade og specielt en dag som i dag hvor publikum slet ikke kan stoppe med at klappe er jo fantastisk. Det går stærkt i mit show og jeg forventer ikke at når showet er slut at de kan huske det hele, men hvis publikum til middagen bagefter sidder og taler om de sjove ting og vil prøve mine tricks af når de selv skal på driving rangene, så er jeg meget tilfreds. Men det vigtigste er at de får en oplevelse og hygger sig under showet.

Dit show kan jo også være en inspiration for nogle som ikke selv spiller golf?:
Jeg oplever flere gange at der kommer nogle hen til mig efter showet som slet ikke spiller golf og siger at det og det trick var helt perfekt og at jeg har inspireret dem til at prøve golfen.

Hvor ofte træner du?:
Jeg er så heldig stillet at jeg bor på en bondegård i Danmark og jeg har min egen driving range på 265 meter og træner vel 2-3 timer hver dag.

Hvorfra henter du inspiration til nye tricks:?
Men følger lidt med i hvad de andre trickgolfere i verden laver. Her er internettet et godt redskab til at hente inspiration og se de andres tricks. Det kan inspirere mig til at udvikle mine egne tricks.

Hvor svært er det at udvikle nye tricks?:
Nu har jeg altid været en mand med mange ideer og pludselige har jeg en ny ide. Den kan komme i morgen eller om 2 måneder. Det er ligesom at være opfinder, nogen gange skal man prøve 100 nye ting før man finder den rigtige.

Vedr. booking af shows:
Hvis man ønsker at booke et trickshow med Karsten Mass, så er prisen følgende:

Danmark: 12.000 kr alt inklusiv
Europa: 2000 Euro alt inklusiv

www.trickgolf.dk
karsten@trickgolf.dk