Centralt Resorthotel

Den britiske Macdonald-kædes spanske hoteller kan være et godt udgangspunkt for en golfferie på Costa del Sol.

Muligheder er der nok af, når danske golfturister leder efter tag over hovedet indimellem de mange golfrunder, der bliver spillet på Costa del Sol – af lokale også kaldet Costa del Golf.

Huse og lejligheder på golfresorts, hoteller på golfresorts og indkvartering hos private er ofte benyttede overnatningsmuligheder. En anden mulighed, der med fordel kan benyttes, er de resorthoteller, der ikke umiddelbart er tilknyttet golfbanene, men er beliggende i de mere bymæssige bebyggelser tæt på Solkystens lange, hvide strande.

Den britiske Macdonald-koncernhar efterhånden markeret sig stærkt i Spanien med hele fire resorthoteller langs Solkysten, mens to andre er skudt op i Portugal på Algarve-kysten. Macdonald-koncernen har også etableret sig fem steder i Storbritannien (England, Skotland og Wales).

Læs mere om Macdonald Doña Lola Resort

Fire resorthoteller

Af de fire resorthoteller på Solkysten er Dona Lola i Calahonda ved Mijas Costa klart det største. De øvrige er Leyla Playa også i Calahonda, Villa Cana i Estepona og La Ermita i Mijas. Med beliggenheden i Calahonda mellem Fuengirola og Marbella ligger Dona Lola lige midt i smørhullet med mindre end 10 minutters kørsel til mindst 10 forskellige golfbaner. Dona Lola er nærmest at betegne som en mindre landsby med store lejlighedsblokke beliggende mellem den gamle hovedfærdselsåre mellem Malaga og Marbella – og i tilknytning til et mindre butiksområde med mindst en halv snes gode restauranter i alle afskygninger.

Også inden for på resorthotellets område er der to gode restauranter af hvilke La Plaza Beach Restaurant er den bedst beliggende lige ud til stranden med tilknytning til swimmingpool. Midt i resortet ligger La Toscana med bar og restaurant.

Store lejligheder

Resortlejlighederne findes i størrelser med fire over seks til otte sovepladser og godt udstyret med køkkener med køleskabe og opvaskemaskiner foruden naturligvis tv, telefon og fri wifi. Fitness-afdeling er der naturligvis også plus to udendørs tennisbaner, der også kan benyttes til børnefodbold.

Af andre mulige aktiviteter kan nævnes lokale vandreture, madlavningskursus, vinsmagning, cocktail-mixing og sågar spanskundervisning. Man kan også forkæle sig selv ved poolen rundt om La Plaza Restauranten eller med tyrkisk bad og sauna.

Skønhedssalon er der naturligvis også i Georgy Beauty Butterfly. Nogle af de bedste tilbud i hele Macdonald-koncernen er en enkelt overnatning for 55 engelske pund, 165 pund for en familie med tre overnatninger eller et sommertilbud på 100 pund for en hel familie en enkelt nat.

Golfbanerne

For golfspillerne er der et meget fordelagtigt tilbud med tre overnatninger for 235 euro inklusiv tre golfrunder og buggy på banerne Alhaurin Golf Course, Atalaya New Course og Calanova Golf Course. Der samarbejdes også med banerne Calanova og Cabopino. Alhaurin er designet af mesteren Seve Ballesteros og betegnes som en rigtig god bane for middel og højhandicappere.

Kilde: GolfAvisen.dk