Golf ved skærgården

Tag golfkøllerne med og spil på to attraktive baner i Strömstad og Fjällbacka

Bohuslän i Sverige vil mange mene er noget af det bedste og smukkeste, vort naboland har at byde på. Der findes måske ikke et mere betagende sted på kloden end Skærgården, med flere tusinde beboede og ubeboede øer og skær  - så tæt på Danmark, og alligevel er det en helt anden verden.

Dog skal man mod vest ud mod kysten til øer og byer, som Marstrand, Tjörn, Orust, Smögen, Lysekil, Grebbestad, Fjällbacka og Strömstad, før skønheden i landskabet for alvor åbenbares.

Heldigvis er der også attraktive golfbaner at vælge imellem, og nærheden til vandet gør, at sæsonen er lang - flere af banerne er ofte spilbare året rundt. De ligger ikke helt så tæt, som i Skåne, men på en cirka 200 kilometer lang strækning, fra syd til nord, er der dog en del klubber at vælge imellem. To af disse klubber er Strömstad Golfklubb og Fjällbacka Golfklubb.

Læs mere om Vestsverige

Flot og underholdende bane

Byen Strömstad ligger tæt på den norske grænse ud til vandet og med en charmerende bymidte. Strömstad Golfklubb er også populær blandt nordmænd - formentlig den mest populære overhovedet - mens danske gæster i sagens natur er sjældnere på disse kanter.

Banen er den vestligste i Sverige og ligger helt ude ved kysten, men ikke så tæt på, at man konstant har udsigt til havet. Derimod har man udsigt til ret mange søer og vandløb, som er med til at gøre banen sværere, end længden på 5295 meter, fra gult teested og 4584 fra rødt, kan indikere.

Der er mange underholdende og flotte huller - flere delvist omgivet af, eller ”nabo” til, lodrette klippevægge, som uundgåeligt må komme i spil fra tid til anden, og givetvis med sjove resultater til følge. For eksempel en slem skævert, som i stedet for at flyve out of bounds rammer en klippe og springer ind på green - og vel en sjælden gang også i hul.

Book din golftur til Strömstad GK

Populære Fjällbacka

En lille times kørsel sydpå ligger Fjällbacka, en by med knap 1000 indbyggere. Fjällbacka ligger umådeligt smukt ud til skærgården og med et charmerende havnemiljø, med spisesteder helt ud til vandkanten.

Midt i byen ligger det 74 meter høje Vetteberget, som giver læ på blæsende dage. Fra toppen har man en forrygende udsigt over byen og skærgården.

Fjällbacka Golfklubb ligger kun få kilometer uden for byen. På første hul skal man slå over Anråsälven, som også er i spil i varierende grad på halvdelen af de 18 huller. Mest udtalt på det minderige afslutningshul, par 4, som nok giver udfordring til kaniner og kortslående. Her skal man lede efter det mest optimale sted at krydse elven, og korteste vej over vand er ca. 45 grader til højre for green. Ikke alle formår at spille hullet færdigt og der er også ekstra pres på med tilskuere på klubhusets terasse højt hævet over green.

Det er forståeligt, at mange gerne vil spille Fjällbacka, som regnes for en af Bohusläns bedste - hvis ikke den bedste. Den er ekstremt velholdt, og hovedparten af hullerne er særdeles interessante.

Klubben udnævner selv 13. hul, et mellemlangt par 3-hul, med teestedet højt hævet over fairway og en fin udsigt over næste hul og Anråsälven, til signaturhullet, men der er også andre som med lige så stor ret gør sig fortjent til denne status.

Book din golftur til Fjällbacka GK