Stay and play i Göteborg

Som Sveriges næststørste og Skandinaviens fjerdestørste by er Göteborg et besøg værd

Forventningens glæde er stærkt stigende, når man efter tre timers sejlads med Stena Line fra Frederikshavn anduver Skærgården og Götaelvens udmunding i Kattegat. Ret meget hurtigere og lettere bliver det ikke at stable en kør selv-golfferie på benene.

Som Sveriges næststørste og Skandinaviens fjerdestørste by er Göteborg et besøg værd i almindelighed med en uformel og afslappet stemning i midtbyen, hvor attraktioner som Nya Ullevi, Scandinavium og Liseberg ligger få minutters gang fra centrum.

Og er man til golfferie, er Göteborg-området i særdeleshed værd at besøge med en række klubber inden for en halv times køretid fra centrum. Vel at mærke meget forskellige golfbaner varierende fra korte old style-baner til moderne golfbaner af betydelig længde.

Eksempelvis kan man inden for få kilometers afstand syd for forstaden Mölndal spille både Sveriges ældste golfbane, Göteborgs Golfklubb i Hovås, og en af Sveriges nyeste topbaner, Hills Golf & Sport Club, der er Thomas Bjørns nye hjemmebane med Europatour-spilleren Johan Edfors som medejer.

Alle banerne i Göteborg-området ligger i en fantastisk natur, og fra flere af dem har man undervejs på runden udsigt til Skærgården med den forrevne svenske vestkyst.

Sankt Jörgen Park Resort

De fleste svenske golfbaner har et tæt samarbejde med et nærliggende hotel, hvis banen da ikke lige frem er en del af et golfresort med tilhørende hotelfaciliteter.

Da ejeren af Sankt Jörgens Golfklub for seks år siden besluttede sig for at supplere banen og de andre sportslige faciliteter med et moderne hotel med spa-faciliteter, fik det hurtigt ry som et af Sveriges bedste af slagsen.

Selve hotellet består af 82 værelser inklusiv fire suiter og seks juniorsuiter med tilsammen 174 senge. Faciliteterne tæller Sveriges måske bedste spa-afdeling, men også konferencelokaler og en flot beliggende gourmetrestaurant.

Få tilbud på din golftur til Sankt Jörgen Park Resort

Tofta Herrgård - Lycke GCC

Lycke GCC tæt på feriestedet Marstrand samarbejder med naboen Tofta Herrgård, der ligger omsluttet af 18 hullersbanen.

Tofta Herrgård er fra 1400-tallet og fungerede oprindelig som en kaserne for dragoner, men siden hovedbygningen kom til i 1700-tallet har gården primært været drevet som landbrug.

I 2004 kom Petter Karlander hjem fra et ophold i Norge for at overtage stedet efter sin far, og han har formået at indrette det til en kombination af et hyggeligt hotel og konferencecenter med 18 værelser i henholdsvis Smedjen og Mejeriet.

Der er også en spa-afdeling, og i sommersæsonen kan man opleve teater spillet i Magasinet.

Få tilbud på din golftur til Tofta Herrgård

Elite Park Avenue Hotel

Ønsker man at spille den fantastiske Hills-bane i Göteborg-bydelen Mölndal, kan man supplere besøget med et ophold på Elite Park Avenue Hotel, der samarbejder tæt med Hills-banen.

Med den centrale beliggenhed på hovedstrøget Kungsports Avenuen er man i gå-afstand af centrale indkøbscentre, gode restauranter, forlystelsescentret Liseberg, Scandinavium og ikke mindst Nya Ullevi, hvor Danmark fejrede den store EM-triumf i 1991.

Det oprindelige hotel er fra 1944, men blev udbygget med konferencefaciliteter i 1974. Det har tidligere været SAS-hotel, men er nu en del af gruppen Elite Hotels i Sverige. Der  er 127 værelser og suiter, seks konferencelokaler, flere restauranter og barer og fitness og suna.

Scandic Mölndal

Som Sveriges ældste golfklub er Göteborgs Golfklubb et must-besøg, der kan kombineres med et ophold på Scandic Mölndal syv km fra centrum, men tæt på forstadens eget lille centrum.

Scandic Mölndal har hele 208 værelser med konferencerum og masser af gratis parkeringspladser lige uden for døren. For travsportselskere er det værd at tilføje, at hotellet ligger i gå-afstand fra Sveriges næststørste travbane Åby Travet.

Kildeangivelse: Golfavisen, Frits Christensen