Spansk nedtur stoppet

Internt i Spanien er faldet i medlemstallet stagnerende, mens golfturismen igen er i fremgang og bidrager med mange milliarder til bruttonationalproduktet

Der er sket en del på golffronten i Spanien, siden sporten blev introduceret til landet i 1891 gennem en lille gruppe briter bosiddende på Gran Canaria, hvor de dannede Real Club de Golf Las Palmas i et bjerglandskab uden for byen.

På 127 år er Spanien golfmæssigt vokset til en betydende spiller i Europa – og ikke mindst på det europæiske fastland, hvor det gode klima året igennem er motiverende for sporten, men også virker som en magnet på golfturister fra hele verden.

Spanien er i dag et land med 349 golfklubber og 270.463 registrerede spillere – ifølge den seneste rapport kaldet country snapshot, der er udarbejdet af KPMG med udgangspunkt i en opgørelse fra 2017 baseret på tal fra det nationale golfforbund.

Se udvalgte golfbaner og hoteller i Spanien her

Internt i Spanien viser tallene, at faldet i interessen for golf delvist er stoppet. I 2017 var det registrerede antal af golfspillere pa?270.463 et meget begrænset fald fra 271.865 i 2016.
De golfspillende medlemmer i det spanske forbund er overvejende af hankøn med 169.923 medlemmer mod 66.345 kvindelige medlemmer og 34.195 juniorer.
KPMG har også optalt, at 221 (63 pct.) af de 349 golfbaner er 18 hullersbaner, mens 24 pct. kun har ni huller og 13 pct. har 27 huller.

150 milliarder Euro

Turismen generelt i Spanien bidrager hvert ar med mere end 150 milliarder euro til bruttonationalproduktet. Det giver Spanien en placering som nummer ni i verden. Spanien overgås i Europa dog af bade Tyskland (3), Storbritannien (5), Frankrig (6) og Italien (8). Gennemsnittet i EU er 51 mia., mens verdensgennemsnittet ligger på 48,7 mia.
- Golftindustrien går hand i hand med turismen generelt bade nationalt og internationalt. Og selv om vi i Spanien ligger godt til med golfturismen, er vi parate til at byde endnu flere golfturister velkommen, men vi skal sørge for, at produktet også lever op til den forventede standard, siger præsident Gonzaga Escauriaza fra det spanske golfforbund.

69 golfbaner på Costa del Sol

Af de spanske regioner er Andalusien langt den største golfmæssigt med Costa del Sol som det helt store trækplaster med ikke færre end 69 golfbaner.

Med de 69 baner repræsenterer Solkysten – populært også kaldet Costa del Golf – en af Europas største og mest attraktive golfregioner, hvor det fordelagtige klima gør det muligt at spille golf året rundt.
Den største koncentration af golfbaner findes i Marbella-området med 15 baner, mens Mijas er næststørst med 12 baner og San Roque i vest mod Gibraltar med ni baner.
Over 50 pct. af golfklubberne er semi-private, mens godt 30 pct. er medlemsklubber med begrænsede teetimes for golfturister. De resterende 17 pct. opereres af golfhoteller.

Se udvalgte golfbaner og hoteller i Spanien her

Kilde: GOLFavisen