Sveriges 50 bedste baner er blevet rangeret!

I det nye nummer af Golf Digest rangeres Sveriges 50 bedste baner...

Igennem årene, fra 2003 til og med 2015, lavede Golf Digest en liste over de 50 bedste golfbaner i Sverige. Sidste år blev den liste udvidet, så den dækkede alle de nordiske lande, og de 100 bedste baner blev rangeret. I nummer 7/20117 er Sverige top-50 baner dog tilbage.

Eric Franzén er chefredaktør på Golf Digest.

Comeback efter to år – hvad kan vi forvente?
– Ja, sidste år videreudviklede vi listen og udarbejdede en liste over Nordens bedste baner. Et unikt og interessant projekt, men det var aldrig meningen at den skulle erstatte den sædvanlige top-50 liste over svenske baner.

Bedømmelsen er ændret i år – hvordan?
– Den er lavet efter samme model, som udarbejdes til den nordiske rangering. Det vil sige at fokus ligger på banens design med æstetik, miljø og stand som underordnede kriterier. Eftersom det er golfbaner, som rangeres, bliver der ikke taget hensyn til klubhus og andre faciliteter, greenfeepriser eller klubbens historie. Målsætningen er at listen skal være en grundig vurdering af gode svenske golfbaner.  

Fortæl om en sjov overraskelse på listen?
– Eftersom kriterierne er blevet modificeret en smule har vi ikke angivet tidligere placeringer, eftersom sammenligningen risikerer at blive skæve i nogle tilfælde. Men en rigtig sjov overraskelse på listen er at... Ej! Jeg skal desværre til et møde nu. Tak for snakken!

Top-20 listen:

20) Vasatorp Classic Course
19) Hills
18) Vidbynäs South Course
17) Elisefarm
16) Frösåker
15) Drottningholm
14) Bro Hof Castle Course
13) Ljunghusen
12) PGA National Lakes Course
11) Sand GC
10) Vasatorp Tournament Course
9) PGA National Links Course
8) Vallda
7) Kristianstad Åhus Östra
6) Halmstad Norra
5) Barsebäck Masters Course
4) Ullna
3) Falsterbo
2) Visby
1) Bro Hof Slott Stadium Course

FÅ 3 TILBUD PÅ DIN NÆSTE GOLFTUR TIL SVERIGE

Kilde: Svensk Golf