Ekerum Resort Öland - Et golfresort med høje ambitioner

Hos Ekerum Resort Öland har man valgt at udelade ordet "golf", men med god grund..

Ordet ”Golf” virker dragende på mange, uanset hvilken sammenhæng det optræder i, men for andre er det en stopklods og de vil derfor ikke bo på et hotel, hvor ”Golf” indgår i navnet, uanset hvor indbydende det måtte være.

Da den tidligere professionelle golfspiller, Magnus Lagerlöf, i 2010 blev ansat som administrerende direktør på det, der dengang hed Ekerum Golf & Resort på Öland, var det udelukkende et golfresort, som især blev opsøgt af stockholmere, kongelige og velhavere, og det var kun åbent fra april til oktober. Derfor satte den nye direktør sig tre mål:

1. Resortet skulle være åbent året rundt
2. Det skulle tilbyde mere end golf
3. Det skulle tiltrække gæster fra oplandet i en radius af to en halv times kørsel og også gerne længere væk

En af metoderne var at udelade ”Golf” i navnet, hvilket mange dog frarådede ham, for hvordan skulle golfere så finde frem til det? Han var nu ikke i tvivl om, at de nok skulle komme alligevel, og det fik han ret i.

Under det nye navn Ekerum Resort Öland bliver der hvert år spillet omkring 30.000 greenfeerunder; måske det højeste tal i nogen svensk, og for den sags skyld skandinavisk, klub. Da ”Golf” også blev taget ud af restaurantens navn, havde det en effekt, som også kom bag på direktøren. Omsætningen steg dramatisk, fordi busselskaber og lokale, som ikke spiller golf, også pludselig fik lyst til at komme på det, der nu hedder Restaurant Öland, og som lokalt og endda nationalt rangeres højt.

Få tilbud på din golftur til Ekerum Resort Öland

Nye ejere

Ambitionerne har altid været høje. I 2007 overtog familien Eklöf (grundlægger af og hovedaktionær i blandt andet Stadiumsportsforretningerne) og familien Paulsson, en af Sveriges mest entreprenante familier, resortet på Öland, og de satte sig et mål; at skabe Skandinaviens bedste golfresort!

Magnus Lagerlöf mener, at de vil være i mål i løbet af de kommende år. Lige ved siden af den nuværende hovedbygning med reception, restaurant, golfshop, mødelokaler, loungemiljø og fire suiter skal der bygges et hotel, som, med direktørens egne ord, skal være af en sådan standard, at det bliver et rejsemål i sig selv. Et hotel, man bare må prøve at bo på. Det skal ejes af Ekerum Resort Öland, men drives af for eksempel en etableret hotelkæde.

Byggeplan

Dertil kommer 200 fritstående huse fordelt på ni områder, på det 400 hektar store område, som Ekerum Resort Öland dækker. Huse, som skal falde naturligt ind i landskabet og have arkitektonisk kvalitet. Noget i retning af de huse, som Henning Larsen har tegnet til det danskejede Woodlands Country Club i Sydsverige, bare billigere. Ydermere skal der bygges omkring 100 rækkehuse.

På resortet findes allerede en kunstudstilling og et pizzeria, men Magnus Lagerlöf ser for sig, at der kommer endnu flere forretninger, så Ekerum Resort Öland ikke blot bliver en endnu større arbejdsgiver end i dag, men også et kraftcenter, der trækker nye borgere til og dermed styrker det lille landsbysamfund blot en kilometer derfra.

Få tilbud på din golftur til Ekerum Resort Öland