Skåne er et mekka for golfspillere

Nordjyske Medier var inviteret af os og Lydinge Resort til Skåne for at skrive lidt om golfens mekka. Læs her om deres golftur...

Der er en golfbane mere. Sådan lød det flere gange fra min passager, da vi kørte den knap tre kvarter lange tur fra Malmø til Lydinge Resort, hvor vi skulle bruge et par dage på at se på områdets golffaciliteter. Og der er i sandhed tale om et mekka for golfspillere i det skånske - blot knap fem timers kørsel fra Nordjylland. Der ligger 15 golfbaner indenfor en radius på bare 10 til 15 minutters kørsel fra Lydinge Resort, oplyser 27-årige Björn Gibrand, der sammen med sin bror ejer og driver Lydinge Resort.

Få tilbud til Lydinge Resort

De to har i et generationsskifte overtaget resortet efter deres forældre, der startede Lydinge Resort helt fra bunden for 13 år siden med blot en driving range og en korthulsbane.
Dengang var golfen i fremgang, og det svenske golfforbund skreg på nye baner, men da banen var klar til åbning, var tiderne vendt, og golfen var i krise.
- Men det har måske været med til at gøre, at vi har valgt ikke at satse ensidigt på golfen, og at der kun er investeret i nyt, når pengene til det var tjent, konstaterer Björn Gibrand.
Lydinge Resort ligger to minutters gang fra byen Hyllinges hovedtorv cirka 15 minutters kørsel fra Helsingborg.
De mange baner i området er ifølge ham hovedårsagen til, at man efter hans mening bør vælge at bo på resortet.
Her er der netop investeret 30 millioner kroner i en ny hotelfløj med 43 dobbeltværelser og wellness/relax afdeling i nederste etage - en hotelfløj, som ligger lige midt i resortet med udsigt over banen og hul et, ni og 18 på golfbanen som nærmeste naboer. Den nye hotelfløj blev indviet fredag 13. april i år med 4000 overnatninger booket.

Restaurant og festlokaler

I forvejen havde resortet restaurant og klublokaler samt værelser til folk, der ville bo på stedet.
- Når man er golfspiller, vil man gerne prøve mange og forskellige baner, og det giver området alle muligheder for. Og ja vi er selvfølgelig konkurrenter om golfspillernes tid, men samtidig er vi også gode samarbejdspartnere, så vi kan sælge pakker, der gør at golfspillerne kan spille flere af banerne i området under det samme ophold, forklarer Björn Gibrand, der selv spiller golf i handicap 4.
- Men golfspillet får jeg ikke holdt så godt ved lige, efter at jeg og min bror overtog ledelsen her, konstaterer han.
Udover værelser til golfgæster er der konferencelokaler, og der er en festsal, som betyder, at resortet også kan tilbyde både konferencer og bryllupper eller andre fester. Så det perfekte match er vel en konference for erhvervsfolk, der ofte er golfspillere, eller golfspillere, der skal giftes.
- Vi har det første bryllup allerede i starten af juni, så vi er under pres, kommer det med et skævt smil fra Björn Gibrand.

Få tilbud til Lydinge Resort

Følelser er vigtige

Som den anden hovedgrund til at vælge Lydinge som udgangspunkt for en golfoplevelse i det skånske golfmekka nævner Björn Gibrand følelser.
- Vi arbejder meget med følelser. Folk skal føle, at de hygger sig, at de både under og efter spillet har
et god oplevelse, føler sig tilpas og får lysten til at komme her igen, siger Björn Gibrand.
Indtil for et par år siden var banen på Lydinge ratet som en af de absolut sværeste i Sverige. Men de seneste par år er banen helt bevidst gjort lettere.
- Vi forsøger at skabe korridorer, så golfspillerne let kan orientere sig om, hvor de skal hen på banen. Og så har vi forenklet hul ni og hul 18, så de er nemmere at spille. Det er jo de to sidste huller inden klubhuset, og vi ved alle, at en golfspiller med en god score er en glad golfspiller. Jo flere point, jo bedre bliver banen typisk i en golfspillers hoved. Så er der lavet en god runde, så smager maden i restauranten bedre, og desto større er chancen for, at spillerne vil anbefale banen til andre golfspillere, lyder det fra resort-ejeren.
Og banen i Lydinge er en spændende åben bane, men med et kompakt layout, der gør, at du kun går ganske få skridt, som kan føles forgæves. Der er masser af vand i spil på ikke mindre end 12 af banens 18 huller.
Og naturen er typisk skånsk - ikke specielt kuperet, men alligevel med udfordringer med pukler på både fairways og greens.

Mere end bare burgere

Det med følelserne gælder også resortets restaurant. Her satses der på mere end bare at være en burger- og snackrestaurant.
- Vi vil konkurrere med de øvrige gode restauranter i området ved at lave rigtig god mad og for eksempel gøre brug af de mange lokale ressourcer i form af dyr, grøntsager, krydderier og så videre, der findes i lokalområdet.
Vi køber såedes langt de fleste af vore råvarer fra slotte og herregårde i Skåne, lyder det fra den 27-årige resortejer.
For at tilføje hyggen andre elementer, så slår resortet også på, at der er andre aktiviteter end lige golf i nærområdet.
På selve resortet er der fiskedam og løbebane - den er oplyst med gadelys, så der kan løbes om natten om man vil - og så er der shoppemuligheder få minutter væk i Hyllinge.
- Desuden har vi en af Sveriges bedste racerbaner - Knudstorp - få kilometer herfra. Og vi kan allerede nu fornemme, at når der er events på banen, så er der flere, der gerne vil bo her, fortæller Björn Gibrand.
Omkring 30 procent af hotellets gæster kommer da også fra andre aktiviteter end områdets mange golfbaner.
- Folk skal gerne køre herfra med følelsen af, at de har lyst til at komme igen, konstaterer resort-ejeren.
Det lykkedes i hvert fald for undertegnede. Både for at spille banen i Lydinge, men også gerne at prøve en eller flere af de mange andre golfbaner i det skånske golfmekka.

Kilde: I samarbejde med NORDJYSK Medier

Få tilbud til Lydinge Resort