Ekerum Resort Öland får endnu en velfortjent pris

Ekerum blev kåret som Verdens Mest Miljøvenlige Golfanlæg ved World Golf Awards og nu har de fået endnu en pris for deres fantastiske arbejde for at bevare den ølandske natur

Lørdag den 21. april holdt det Svenska Golf Förbundet (SGF)sin årlige banket, i samarbejde med årets Golfting och Förbundsmötet. Under banketten præsenterede Swedish Greenkeepers Association (SGA) og SGF vinderen af SGA og SGFs Natur- og Miljøpris for 2017. Vinderen blev Ekerum Resort Öland.

Ekerum Resort Öland har, gennem sit arbejde på natur- og miljøområdet, kunnet tilbyde sine kunder og ansatte et anlæg, som er blevet et forbillede for andre, ifølge Svenska Golf Förbundet. Banen ”Långe Jan” blev total renoveret i 2014-2015, hvor ikke bare golfspillet, men hele den lokale natur, stod i centrum for renoveringen. Sammen med Länsstyrelsen i Kalmar Amt blev der skabt en plan for at genoprette de sandede, tørre ølandske enge. Disse enge var grobund for den ølandske vegetation, men de blev hurtigt mindre på grund af menneskers indflydelse.

Ekerum Resorts renovering af golfbanen viser et godt samarbejde mellem et golfanlæg og lokale myndigheder. Det er et samarbejde, hvor begge parter har haft gavn af hinandens viden, for at skabe en fin golfbane, såvel som at redde en forsvindende natur.” siger Robert Martin, viseordfører i SGA, som er ansvarlig for prisen sammen med Peter Edman fra SGF.

Det er med største ydmyghed vi tager imod denne æresfyldte pris. Prisen er yderligere en bekræftelse på at vi gør noget rigtigt og er også en yderligere bekræftelse af den internationale pris vi vandt i 2017, som Verdens Mest Miljøvenlige Golfanlæg, i hård konkurrence med bl.a.  Gleneagles og Pinehurst. Men prisen er mindst lige så vigtig som katalysator og giver energi til at fortsætte med at kombinere golf og natur, samt værdsætte det sted vi arbejder på, for fremtidige generationer.” siger Magnis Lagerlöf, CEO på Ekerum Resort Öland.

Udover prisen på 25.000 kroner får Ekerum Resort Öland titlen som årets golfanlæg.

Vi ønsker EKerum Resort stor tillykke med prisen og vi er glade for at kunne arbejde sammen med et golfresort, som fokuserer på miljøet, naturen og at bevare den oprindelige ølandske vegetation.

Læs mere om ekerum resort og se golfpakker